Sprint 1 was verdeeld in 2 opdrachten, de eerste opdracht was het oriënteren van verschillende ijssmaken, de opdrachtgever wilt met de hulp van een poster een beeld krijgen van trend in de ijs en culinaire wereld. Op dezelfde poster moet er een overzicht zijn van verschillende bestaande ijssmaken. De tweede opdracht was oriëntatie op ijs bereiden en smaakvariaties beoordelen. We kregen een ijsmachine en we moesten met het basisrecept van ijs-break kleine variaties maken en die proeven. 

Eerste opdracht: de poster


We waren deze opdracht begonnen met het maken van een enquête en die hebben 52 mensen ingevuld. Met de informatie die we hebben gekregen uit deze enquête hebben we een poster gemaakt, hieronder vind u de link. Op de poster staat een tekstje over welke ijssmaken nu het bekendst zijn, welke ijssmaken het meest gewild zijn en welke ijssmaken behoren tot welke categorieën ze behoren. hiernaast zie je de twee pagina's van onze poster. We hebben geprobeerd de lay-out en kleuren te laten passen bij het thema. Ook hebben we ervoor gezorgd dat de bronnen er duidelijk op staan.

Tweede opdracht: ijsbereiden met variaties

We kregen per groepje een eigen ijsmachine, en daarmee moesten wij bananenijs maken, maar elk groepje had een kleine aanpassing aan het basisrecept. Ons groepje moest minder basispasta gebruiken, daardoor werd het iets zoeter en had het meer banensmaak dan de andere ijssoorten. De volgende dag hebben we het ijs met de hele klas geproefd en moest elk groepje de andere groepjes beoordelen. En daaruit kregen we dand e score van welke variatie het best smaakt, welke het slechtst en welke er tussen in zaten.

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin