Sprint 3
Bij sprint 3 moesten we het ijs verbeteren en vervolgens het ijs klaar maken voor de technasiumparade, om de ijssmaak te optimaliseren hebben we het recept verbeterd. We hebben kleine aanpassingen gemaakt zoals het toevoegen van kleurstoffen en citroensap. Deze toevoegingen aan het ijs zorgen voor optimale smaakverbetering, de toevoeging van de kleurstoffen zorgen ervoor dat de ijs bak er aantrekkelijker uitziet en .
Verbeterd recept :
We hebben het recept verbeterd op basis van het resultaat van de smaaktest (zie sprint 2). Daar kwam uit dat de geur nog niet goed was, en we hadden als tip gekregen van de opdrachtgever om er dan citroensap in te doen, dus dat is wat we hebben gedaan. Hieronder vind je het verbeterde recept:
Ingrediënten (voor een halve liter ijs):
- 500 ml basispasta
- ½ mango
- 2 passievruchten
- Sap van 1 citroen
- 4 zakjes vanillesuiker (8 g per zakje)
- 30 g kristalsuiker
Bereiding:
- Zet de ijs-machine aan
- Doe vervolgens de basispasta in de machine
- Doe de fijngeprakte mango en de inhoud van de passievrucht in de machine
- Laat het 2 minuten draaien en doe vervolgens het citroensap, vanille- en kristalsuiker in de machine
- Laat draaien tot het bevroren is en doe het in de ijsbak
- Decoreen met plakjes citroen, en een schijfje mango
Technasium parade voorbereiden
We hebben nogmaals het zelfde ijs gemaakt, deze keer hadden we er ook voor gezorgd dat de presentatie ervan goed eruit zag. we hadden stukjes mango bovenop gedaan. Ook hadden we de presentatie gemaakt, voor meer info over de technasium parade zie sprint 4